“Zajedno za lepši život“

  • Kategorija: Razvoj
  • Lokacija: Valjevo
  • Datum: 31 Oktobar, 2022

“Zajedno za lepši život“

Dana 31.10.2022 godine sa početkom u 14č u Velikoj Sali Opštine Valjevo pod pokroviteljstvom Vladine Kancelarije za borbu protiv droga , Nevladina organizacija Salvos iz Valjeva, www.salvos.rs , organizovala je Tribinu pod nazivom “Zajedno za lepši život “ koja je nastavak Projekta pod istim nazivom a koji je počeo dana 26.09.2022 godine. Tema ove Tribine je prevencija narkomanije kod maloletnih lica.

NVO SALVOS je međunarodno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje građana, osnovano 2017. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti socio-humanitarnog rada. Osnivači i članovi ovog udruženja su dugogodišnji volonteri i humanitarni radnici čija je glavna misija poboljšanje kvaliteta života omladine i lica koja nisu u mogućnosti da se sama staraju o sebi, sa fokusom na socijalno ugrožene pojedince i grupe.

Dana 26.07.2022 godine NVO Salvos je potpisala Memorandum o saradnji sa Vladinom Kancelarijom za borbu protiv droga, www.kzbpd.gov.rs .

Vođeni stvaranju optimalnih uslova za dobrobit i kvalitet života zajedno sa Vladinom Kancelarijom za borbu protiv droga - organizovanjem ove Tribine i pozivanjem stručnjaka iz različitih oblasti zdravstva, tužilaštva, prosvete, sveštenstva, kao i učenika srednjih škola, potrudili smo se da se svi zajedno što bolje upoznamo sa ovim problemom. Krajni cilj je da mladi ne posegnu za drogom, odnosno da prestanu sa njenim uzimanjem. Programi prevencije podrazumevaju organizovanu, sistematičnu i kontinuiranu prevenciju bolesti zavisnosti, u kojoj bi bile angažovane »sve snage društva«, od institucija i organizacija do medija i grupa građana zainteresovanih za rešavanje ovog gorućeg problema.

Govornici na ovoj tribini su bili Direktor Vladine Kancelarije za borbu protiv droga, gospodin Milan Pekić sa saradnicima, Viši Javni Tužilac u Valjevu, gospođa Dragana Marković, sudija Višeg suda u Valjevu, dr. Dragan Obradović, doktor Jasmina Pašić, predstavnici NVO Salvos.

Fotografija: Dragan Krunić.